Home

“Er gaat een nieuwe wereld voor mij open.”

Mardy (50) is meubelmaker en merkte de laatste jaren dat het werk fysiek te zwaar werd. Als alleenstaande moeder koos ze voor zekerheid en nam haar klachten voor lief. Toen ze op Facebook las over een workshopreeks voor vrouwen in een carrièredip, meldde ze zich aan. Nu volgt ze een cursus grafisch vormgever en werkt haar werkgever mee aan nieuwe kansen.

Alleenstaande moeder

Sinds haar 25e werkt Mardy als stikster bij een meubelmaker. “Na een aantal jaar kreeg ik schouderklachten. Als je, voor een bank bijvoorbeeld, een grote lap leer heel precies onder een naaimachine moet houden, kost dat veel kracht en zit je lang in dezelfde houding.” Bij de fysiotherapeut heeft ze 20 jaar lang alle mogelijke behandelingen gehad. “Als alleenstaande moeder durfde ik niet van baan te veranderen. Ik had zekerheid nodig. Uiteindelijk hebben mijn huisarts en fysiotherapeut een brief naar mijn werkgever geschreven, omdat ik geen zwaar werk meer mocht doen. Dat verpestte de werksfeer. Mijn collega’s keken weg als ik naar de lichte stoffen liep.” Daarom werd ze stikster bij een kleiner bedrijf. Nu heeft ze afwisseling in haar werk. Toch kreeg ze een tennisarm en haar nieuwe werkgever heeft geen ander werk. “Mijn zoon is nu 22. Ik heb nu rust en kan ik aan mijzelf gaan denken. Iets administratiefs, achter een bureau, dat wilde ik doen.”

‘Ontdek wat jij in huis hebt!’

“Op Facebook zag ik een advertentie over een workshop voor vrouwen in een carrièredip1. In deze workshop zoek je uit wat bij je past. Daar heb ik mij voor aangemeld.” Mardy ontdekt dat ze een ambachtsvrouw is en ervan houdt om creatieve ideeën te realiseren. Met de adviezen van haar coache gaat ze op zoek naar leuke vacatures en bedrijven. Zo komt ze erachter wat ze leuk vindt en dat er voldoende werk in te vinden is. Mardy wil een opleiding tot grafisch vormgever doen, maar wordt uitgeloot voor het STAP-budget.

“Er gaat een nieuwe wereld voor mij open”

“Mijn coaches kenden Mobiliteitsteam, want daarmee werken ze samen. Mobiliteitsteam heeft ervoor gezorgd dat ik een budget kreeg voor de opleiding. Ik ben daar heel dankbaar voor.” Met haar werkgever heeft ze afgesproken dat ze minder kan mag werken als het op de opleiding druk is. “Dat is fijn. Nu kunnen we het er gewoon over hebben. Omdat hij mij deze kans geeft, wil ik bij hem blijven werken. Het is wel pittig. Ik moet lang reizen en heel veel oefenen. Het is ook heel leuk. Er gaat een nieuwe wereld voor mij open. Ik ben erachter gekomen dat ik met deze opleiding ook patronen voor meubels kan maken!”

Ambacht, solliciteren en zzp

“Als ik deze opleiding af heb, wil ik foto’s bewerken, logo’s maken en misschien ook patronen maken. Ik ben een maker. Ik houd van ambachtelijk werk. Ik wil straks graag bij mijn werkgever blijven, maar voor minder uren. Vormgeving ga ik er als zzp’er bij doen, zeker in het begin. Dan heb ik hulp nodig bij het maken van een nieuw cv, want dat heb ik ook al 30 jaar niet meer gedaan!”

Noot

  1. ‘Ontdek wat jij in huis hebt!’ is een workshopreeks van het Leerwerkloket voor vrouwen van 45 jaar en ouder. Zodra de nieuwe reeks gepland is, wordt dit aangekondigd via sociale media en de webpagina van het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen 

Het Mobiliteitsteam is er voor íedereen. Dus ook voor jou! Heb je bijvoorbeeld een vraag, wil je nieuwe inzichten of ander advies op het gebied van werk? Wij helpen graag mee aan jouw toekomst, kosteloos en zonder dat je ergens aan vastzit!

Bel ons op 024 - 200 1224 of vul het contactformulier in via de blauwe contactbutton!

Contact opnemen