Home

Dankzij het RMT werd mij helder waar ik voor wilde gaan

“Als ik kijk naar waar ik nu zit, naar de energie en het plezier die ik nu weer heb? Dat is echt fantastisch.”

Hank werkt al zo’n 30 jaar bij hetzelfde bedrijf in een HR-functie, als hij zich eind 2020 beseft dat hij niet meer met plezier naar zijn werk gaat en dreigt uit te vallen. “Ik wilde graag nog een keer een switch maken naar ander werk en zo wél weer met plezier naar mijn werk gaan. Samen met mijn leidinggevende heb ik toen gekeken of dat binnen de organisatie kon waar ik destijds werkte, maar we kwamen tot de conclusie dat dit niet het geval was. De koek was hier op, ik was toe aan iets nieuws” vertelt Hank. “Toen ben ik uit mijn comfortzone gestapt en heb ik mijn baan opgezegd.”

De sabbatical die daarop volgt blijkt voor Hank bijzonder waardevol. “Deze tijd gaf mij de ruimte om mantelzorg te kunnen verlenen aan mijn inmiddels overleden moeder. Zoiets kun je maar één keer goed doen. Dat ik daar op die manier de aandacht en tijd aan heb kunnen besteden was een cadeautje. Als ik normaal nog mijn fulltime baan had gehad, was dat op die manier nooit gelukt.”

Na deze waardevolle tijd pakt Hank de draad weer op om zich te focussen op zijn zoektocht naar nieuw werk. Hij besluit een loopbaancoach in de hand te nemen, waar hij een traject bij volgt. Maar op dat moment weet hij gewoon nog steeds niet welke richting hij op wil. Dan wordt hij getipt over het RMT via een sportmaatje. “Ik bleef een beetje hangen op twee gedachtes: een nieuwe weg inslaan richting een coachende rol of gewoon terug naar mijn oude baan. Ik besloot om deze hulpvraag bij het RMT neer te leggen.”

Hank gaat in gesprek met Rogier, adviseur van het RMT. “Rogier heeft mij echt het laatste zetje gegeven dat ik nodig had. Ik was eerder al uit mijn eigen comfortzone gestapt door mijn baan op te zeggen. Maar omdat het mij zelf niet lukte om een baan te vinden, had ik de neiging om de veilige kant weer op te zoeken. Terug naar de HR-functie waar ik 30 jaar in gewerkt had”, vertelt Hank. “Dankzij mijn gesprekken en het sparren met Rogier, maar ook doordat hij mij goed kon spiegelen en confronteren, werd mij toch wel helder dat ik echt voor de coachende functie wilde gaan. Dat dat gewoon het beste bij mij past. De manier waarop ik geholpen werd zorgde ervoor dat ik zelf weer in de actiestand kwam.”

Het netwerk van adviseur Rogier resulteert in een mooie kans met veel potentie voor Hank. Die droombaan heeft hij nog niet helemaal te pakken, maar hij heeft er wel alle vertrouwen in. “Via een collega van Rogier, die op haar beurt weer een connectie had bij het bedrijf Peijnenburg Re-integratie, kwam er een stageplek op mijn pad. Ik heb mijn CV opgestuurd en momenteel loop ik stage als jobcoach in opleiding bij dit mooie bedrijf. Zij zijn enthousiast over mij en dat is geheel wederzijds, het zou mooi zijn als ik daar kan blijven na mijn opleiding. Maar ik ben er ook van overtuigd dat mocht dat niet zo zijn, ik ergens anders wel een plek vindt.”

Het enthousiasme is in Hanks stem te horen als hij ons gesprek afsluit met de volgende woorden. “Als ik kijk naar waar ik nu zit, naar de energie en het plezier die ik nu weer heb? Dat is echt fantastisch. Ik heb zin om naar mijn werk te gaan en zit weer zo lekker in mijn vel. Het heeft langer geduurd dan ik gehoopt en gedacht had. Maar dit gun ik gewoon iedereen.”

Pak aan die hulp!

Hank is inmiddels hard op weg naar zijn droombaan als jobcoach. Wil jij ook jouw kans op je droombaan vergroten? Laat je kosteloos begeleiden door één van onze adviseurs! Bel ons op 024-2001224 of laat je gegevens achter via het contactformulier hieronder.

Het Mobiliteitsteam is er voor íedereen. Dus ook voor jou! Heb je bijvoorbeeld een vraag, wil je nieuwe inzichten of ander advies op het gebied van werk? Wij helpen graag mee aan jouw toekomst, kosteloos en zonder dat je ergens aan vastzit!

Bel ons op 024 - 200 1224 of vul het contactformulier in via de blauwe contactbutton!

Contact opnemen