Home

Van moedeloos naar een leuke baan!

"Dankzij begeleiding van het RMT heb ik nu een baan waar mijn hart ligt!"

Al ruim een jaar zat Maria zonder werk en was ze op zoek naar een baan in de welzijnssector. "Ik heb heel veel sollicitatiebrieven geschreven, ruim 100(!), zonder positief resultaat", blikt Maria terug. "Hierdoor raakte ik echt moedeloos."

Nadat ze zich had aangemeld bij het RMT is ze met haar adviseur vanuit FNV gaan kijken wat de beste weg was richting een baan waar haar hart ligt. Samen hebben ze een plan uitgezet, waarbij ze gericht is gaan netwerken. "Ik kreeg echt begeleiding op maat. Onder andere met wie ik contacten zou gaan leggen en, vooral ook, hoe ik in gesprek zou gaan." Ook is ze in gesprek gegaan met iemand van het leerwerkloket, dat ook bij het RMT is aangesloten.

"Ik voelde mij echt ondersteund en gestimuleerd om stappen te zetten. Dit leverde al snel positieve ervaringen op, met netwerkgesprekken waarin ik vanuit enthousiasme over mijn werkervaringen kon vertellen en hierin steeds meer plezier kreeg. Dit gaf mij zelfvertrouwen. Dit alles leidde tot een sollicitatie, waarvoor ik goede handvatten kreeg in de gesprekken met mijn adviseur. Ik ben aangenomen en heb nu een baan op mijn niveau. Een baan waar mijn hart ligt, aan het werk met mensen."

Pak aan die hulp!
Maria is helemaal blij met haar nieuwe baan en een vriendin van haar (ZZP'er) heeft ook al hulp gezocht bij het Regionaal Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen. Ook je kans op een nieuwe baan vergroten? Laat je net als Maria kosteloos begeleiden en meld je aan!

Het Mobiliteitsteam is er voor íedereen. Dus ook voor jou! Heb je bijvoorbeeld een vraag, wil je nieuwe inzichten of ander advies op het gebied van werk? Wij helpen graag mee aan jouw toekomst, kosteloos en zonder dat je ergens aan vastzit!

Bel ons op 024 - 200 1224 of vul het contactformulier in via de blauwe contactbutton!

Contact opnemen