Home

"Voor iedereen zijn er altijd stappen te maken."

“Ik wil er een succes van maken. Een kandidaat die een werkplek heeft gevonden waar zij of hij gelukkig is, daar word ik blij van.”

Mirjam Stanko versterkt ons team vanuit UWV. Ze heeft met veel uitkeringssituaties te maken gehad. Daardoor kan ze mensen die bij het Mobiliteitsteam aankloppen op veel gebieden adviseren. Ze kent de regelingen en de specialisten naar wie ze kan doorverwijzen. “Vaak vinden mensen dan toch weer werk dat ze leuk vinden. De sleutel ligt vaak bij ontspanning en vrijetijdsbesteding. Dat vertaal ik naar werksituaties.”

“Ik heb veel mensen begeleid die in zak en as zaten omdat ze nog moesten werken, maar hun oude werk niet meer konden doen. Ze hadden bijvoorbeeld lichamelijke klachten, maar werden toch verplicht om ander werk te zoeken. Deze mensen moeten dan helemaal opnieuw beginnen. Ze willen ook wel, maar hebben ook echt pijn.”

“Ik vind het leuk om mensen op weg te helpen. Ik voer veel gesprekken, probeer de situatie te begrijpen en wat iemand echt graag doet. Daarna ga ik op zoek naar oplossingen en bespreek ik de mogelijkheden. Vaak verwijs ik iemand door, bijvoorbeeld naar een reïntegratiespecialist, een opleider, een loopbaancoach of een andere specialist die mijn kandidaat verder kan helpen.”

“Iemand die mij echt is bijgebleven en onze samenwerking in het mobiliteitsteam mooi laat zien, is een anderstalige vrouw. Zij is hoogopgeleid met diploma’s die in Nederland niet geldig zijn. Hierdoor kwam ze na tijdelijke contracten steeds weer terug in een kortdurende WW (waarin geen ruimte was voor een opleiding). In het mobiliteitsteam heb ik contact opgenomen met een collega bij wie ze aansluitend op haar WW een andere uitkering zou ontvangen. Deze collega heeft een aanvullende opleiding voor haar geregeld. Zo had deze vrouw een warme overgang. Inmiddels is heeft ze het EVC-traject* doorlopen, haar certificaat ontvangen en een leuke baan met een vaste aanstelling.”

*EVC betekent Erkenning Verworven Competenties. Een EVC-certificaat is een bewijs van de kennis, inzichten en ervaringen je hebt opgedaan. In een traject wordt alle informatie over jouw loopbaan verzameld en uiteindelijk vastgelegd in een certificaat. Via deze link lees je meer over EVC

Het Mobiliteitsteam is er voor íedereen. Dus ook voor jou! Heb je bijvoorbeeld een vraag, wil je nieuwe inzichten of ander advies op het gebied van werk? Wij helpen graag mee aan jouw toekomst, kosteloos en zonder dat je ergens aan vastzit!

Bel ons op 024 - 200 1224 of vul het contactformulier in via de blauwe contactbutton!

Contact opnemen