Home

Loopbaancoach Rogier: "Ik luister en wil de ander graag écht zien."

"De kandidaat bepaalt zelf wat hij graag zou willen en in een loopbaantraject maak ik daar graag ruimte voor."

Graag stellen we Rogier Berghauser Pont aan je voor. Rogier is vanuit VCP – De Unie aangesloten als loopbaancoach bij het Mobiliteitsteam. Hij heeft veel ervaring op het gebied van gezondheid, vitaliteit, leefstijl en loopbaancoaching. “In mijn rol als adviseur heb ik het uitgangspunt dat het meest werkzame advies het advies is dat iemand zichzelf geeft. Ik bepaal niet waar het over gaat. Ik luister en ik wil de ander graag écht zien", vertelt hij. "De kandidaat bepaalt zelf wat hij graag zou willen en in een loopbaantraject maak ik daar graag ruimte voor. Als sparringpartner wil ik graag weten wanneer iemand echt in zijn element is. Ik ga graag met de ander op zoek naar zijn of haar betekenis. Waar is iemand goed in? Wat vindt hij of zij leuk om te doen? De juiste richting bepalen is heel belangrijk bij het vinden van een passende baan. Daarnaast ondersteun ik mensen graag in netwerken, want ik geloof dat we elkaar samen verder kunnen helpen."

De meerwaarde van het Mobiliteitsteam is volgens Rogier de integrale aanpak. In loopbaanbegeleiding spelen er vaak meerdere dingen. Professionals kunnen niet deskundig zijn op alle gebieden. In het mobiliteitsteam participeren meerdere partijen, waardoor de samenstelling van het team divers is. Dit maakt ontschotting en kwaliteitsverhoging mogelijk. Rogier vindt het heel mooi om te zien dat de samenwerking steeds beter verloopt.

“Ik gun het iedereen om mee te kunnen doen. Als iemand zich gezond en gelukkig voelt, een stevig sociaal netwerk heeft en vol vertrouwen en met plezier aan het werk is, dan ben ik echt tevreden. Ik wil er graag voor de ander zijn. Ik vind het mooi als iemand die vastzit vooruitgang boekt. Ik wil het ook graag goed doen. Vitaliteit en zingeving zijn thema’s die me energie geven en waarvan ik in beweging kom, voor mezelf en voor de ander", aldus Rogier.

Meer informatie en/of aanmelden?
Contact met ons opnemen kan hieronder!

Het Mobiliteitsteam is er voor íedereen. Dus ook voor jou! Heb je bijvoorbeeld een vraag, wil je nieuwe inzichten of ander advies op het gebied van werk? Wij helpen graag mee aan jouw toekomst, kosteloos en zonder dat je ergens aan vastzit!

Bel ons op 024 - 200 1224 of vul het contactformulier in via de blauwe contactbutton!

Contact opnemen