Home

Niet lukraak solliciteren, maar onder begeleiding verder kijken

“Ik wilde de balans tussen werk en privé weer terugvinden in mijn leven.”

Toen Maarten in zijn loopbaan vastliep is hij via een kennis terechtgekomen bij het mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen. “Voordat ik weer lukraak in hetzelfde straatje ging solliciteren, wilde ik eerst een loopbaancoach benaderen. Via een loopbaancoach uit mijn kennissenkring kwam ik terecht bij een adviseur van het mobiliteitsteam”, vertelt hij. “Ik was de balans tussen werk en privé kwijt en ik merkte dat ik die balans weer terug wilde vinden in mijn leven.”

Met die hulpvraag is Maarten aan de slag gegaan met adviseur Rogier van het RMT. Samen hebben ze gekeken naar wat Maarten de afgelopen 10 jaar heeft gedaan en wat daar de rode draad in was. Zo werd duidelijk dat er best wat overeenkomsten zijn tussen zijn oude functie en een functie als projectmanager. “Je werkt altijd met een team, voor een klant, je bent constant aan het regelen en plannen, vooruitkijken en terugblikken en prioriteiten aan het stellen.

Na een kennismaking hebben we een plan van aanpak gemaakt. Ook kreeg ik de mogelijkheid om een aantal persoonlijkheidstesten te doen, daar heb ik ontzettend veel aan gehad. Zo kreeg ik een document, een soort samenvatting, van mijn drijfveren, eigenschappen en kwaliteiten. Dit was een goed handvat voor de gesprekken, een terugblik op waar ik goed in ben en een vooruitblik van waar ik naartoe wil. Het heeft me veel rust gebracht om hiermee bezig te zijn, zodat alles meer op zijn plek viel.

Tijdens mijn traject met het RMT, kwam parallel een functie als projectmanager op mijn pad en ben ik daar op gesprek gegaan. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe baan waar ik binnenkort aan de slag ga. Na een paar maanden meer focus te hebben gehad op mijzelf en mijn privé leven, kijk ik er nu naar uit om weer aan de slag te gaan in mijn nieuwe functie als projectmanager. Dit keer met meer aandacht voor een juiste balans tussen werk en privé.”

Wij zijn er ook voor jou!
Ben jij ook vastgelopen in je loopbaan? En wil je net als Maarten met iemand kijken naar alle mogelijkheden op het gebied van werk? Laat je ook kosteloos begeleiden en meld je aan!

Het Mobiliteitsteam is er voor íedereen. Dus ook voor jou! Heb je bijvoorbeeld een vraag, wil je nieuwe inzichten of ander advies op het gebied van werk? Wij helpen graag mee aan jouw toekomst, kosteloos en zonder dat je ergens aan vastzit!

Bel ons op 024 - 200 1224 of vul het contactformulier in via de blauwe contactbutton!

Contact opnemen