Home

“Na de diagnose hebben we samen uitgezocht wat mijn sterke kanten en mijn valkuilen zijn.”

Omar (46) stopte op zijn 25e met een universitaire studie. Hij had zijn bachelor gehaald en besloot te gaan werken. Ondanks zijn werklust en intelligentie lukte het niet om duurzaam werk te vinden. Via Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen kwam hij in contact met een kenniscentrum dat hem verder kon helpen.

Steeds snel een andere baan gevonden

“Ik studeerde Plantenwetenschappen aan de universiteit in Wageningen, maar ben gestopt toen ik mijn bachelor had. Plantenwetenschappen bleek niets voor mij en ik wilde niet meer studeren, maar gewoon aan het werk. Ik vond snel een baan bij een klein tuinbouwbedrijf, maar het contact met mijn collega’s verliep stroef dus ging ik op zoek naar ander werk. Daarna heb ik van alles gedaan. Ik ben koerier geweest en croupier in het casino. Ik ben zelfs hypotheekadviseur geweest.” Door zijn werklust vond hij steeds snel en gemakkelijk ander werk.

Tussen wal en schip

Zonder het te merken belandde Omar tussen wal en schip. Werk vinden ging hem goed af, maar de juiste match vond hij niet. “Ik heb geen baan gehad waar ik met plezier naar toe ging. Samenwerken was steeds ingewikkeld en contact met collega’s verliep stroef. Ik vond het soms moeilijk om het werk vol te houden. Vaak was het te simpel, soms lag het tempo te hoog en bij klantgerichte functies kon ik niet aan de eisen voldoen.” Na zijn baan als hypotheekadviseur vroeg hij een WW-uitkering aan en toen ging het balletje rollen.

“Ik bleek ADHD te hebben”

“Na mijn ontslag als hypotheekadviseur, dat was 3 jaar geleden heb ik verschillende tests gedaan en ben ik naar de huisarts geweest. Uiteindelijk is vastgesteld dat ik ADHD heb. “Toen vielen de puzzelstukjes in elkaar en ging ik begrijpen wat er al die tijd aan de hand was. Naast hulp vanuit de huisarts, heb ik voor het vinden van een duurzaam werk contact opgenomen met Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik een re-integratietraject bij het Kenniscentrum AD(H)D kan volgen.”

Mijn sterke kanten en valkuilen uitgezocht

“Samen met de coach van het Kenniscentrum AD(H)D1 heb ik uitgezocht wat mijn sterke kanten en mijn valkuilen zijn. Ik heb hier ook geleerd hoe ik beter om kan gaan met mijn collega’s. Ik durf nu bijvoorbeeld op tijd aan te geven wanneer het mij teveel wordt, hoe ik conflicten kan voorkomen en hoe ik beter kan samenwerken. Inmiddels heb ik ook een nieuwe baan gevonden, een IT-functie bij de Politie en daar heb ik het erg naar mijn zin.”

Dit verhaal is een samenstelling van enkele persoonlijke ervaringen. Met dit verhaal willen we herkenbare situaties, gedachten en emoties overbrengen die de adviseurs van Mobiliteitsteam regelmatig tegenkomen.

Noot

  1. Kenniscentrum AD(H)D en ASS is een specialistische zorgaanbieder en heeft expertise in het aanzetten tot positieve verandering. Op de website lees je hierover meer.

Het Mobiliteitsteam is er voor íedereen. Dus ook voor jou! Heb je bijvoorbeeld een vraag, wil je nieuwe inzichten of ander advies op het gebied van werk? Wij helpen graag mee aan jouw toekomst, kosteloos en zonder dat je ergens aan vastzit!

Bel ons op 024 - 200 1224 of vul het contactformulier in via de blauwe contactbutton!

Contact opnemen